Barna zsír, fehér zsír: jó zsír, rossz zsír?
Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar (7624 Pécs, Rókus u. 2-4.)
16:00-16:45 | 34 szabad hely
Az előadás betekintést nyújt a biológiai lipidek, zsírszerű anyagok szerkezeti és funkcióbeli sokszínűségébe. Az ember több más emlőshöz hasonlóan a zsírt tartalmazó zsírszövetek két típusával rendelkezik. A testünkben található zsír többsége fehér zsír, ami részben energiát raktároz, részben szigetelőanyagként szolgál. A zsírszövet másik fő típusa a barna zsír, amely felszabadítja az energiát hő formájában. Milyen tényezők befolyásolják hogy ezekből hol, mikor, mennyi található a különböző egyénekben? Milyen szerepet játszhatnak a szervezet anyag és energia egyensúlyának fenntartásában, ily módon az elhízás veszélyének csökkentésében és a metabolikus egészség megőrzésében?
Regisztrációköteles program
Lejárt a regisztrációs határidő: 2024. szeptember 27., 10:00
Helyszín
Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar
7624 Pécs, Rókus u. 2-4.
K épület, K002
Időpont(ok)
2024. szeptember 27.
16:00-16:45 | 34 szabad hely
Szereplő(k)
Szervező egység(ek)
Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar
Tudományág(ak)
Orvostudomány
Programtípus(ok)
Előadás
Javasolt korosztály(ok)
Nem korfüggő