Programok

2024. szeptember 27.

Barna zsír, fehér zsír: jó zsír, rossz zsír?

Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar (7624 Pécs, Rókus u. 2-4.)

16:00-16:45 | 34 szabad hely

Az előadás betekintést nyújt a biológiai lipidek, zsírszerű anyagok szerkezeti és funkcióbeli sokszínűségébe. Az ember több más emlőshöz hasonlóan a zsírt tartalmazó zsírszövetek két típusával rendelkezik. A testünkben található zsír többsége fehér zsír, ami részben energiát raktároz, részben szigetelőanyagként szolgál. A zsírszövet másik fő típusa a barna zsír, amely felszabadítja az energiát hő formájában. Milyen tényezők befolyásolják hogy ezekből hol, mikor, mennyi található a különböző egyénekben? Milyen szerepet játszhatnak a szervezet anyag és energia egyensúlyának fenntartásában, ily módon az elhízás veszélyének csökkentésében és a metabolikus egészség megőrzésében?

Regisztrációköteles program

Lejárt a regisztrációs határidő: 2024. szeptember 27., 10:00

Helyszín

Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar

7624 Pécs, Rókus u. 2-4.

Google Térkép

K épület, K002

Időpont(ok)

2024. szeptember 27.

16:00-16:45 | 34 szabad hely

Szereplő(k)

Dr. Farkas Viktória

Szervező egység(ek)

Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar

Tudományág(ak)

Orvostudomány

Programtípus(ok)

Előadás

Javasolt korosztály(ok)

Nem korfüggő

17 helyszín

280 program

389 szereplő

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben